Tuesday, April 15, 2014

Ce unelte iti trebuie pentru renovarea casei

Anul ce a trecut a fost unul destul de incarcat pentru mine, mai ales datorita faptului ca ne-am mutat intr-o casa noua si a fost nevoie sa o luam de la capat pentru a o pune la punct. Pana aici totul suna frumos, dar sa vezi cate iti sunt necesare pentru a face fata unui asemenea fenomen. Mult spus, insa munca din teren mi-a mancat tot timpul liber, adica veneam de la job la un alt job. Cum nu aveam timp sa stau si sa supraveghez o echipa de mesteri, am decis sa le fac pe toate la timpul lor, foarte puctual si sigur. 
Prima data am inceput sa caut ce scule si unelte profesionale mi-ar trebui si am ajuns pe site-ul celor de la nordex.ro. Pana aici totul bine, mai ales datorita faptului ca am fost tratat cu promptitudine, dar sa va spun cam ce v-ar trebui in momentul in care va apucati sa lucrati la propria casa si nu numai.

In primul rand va trebuie un aspirator pentru a curata toata mizeria care se va face in momentul in care va apucati de treaba. Eu am optat pentru unul de la Makita cu motor de 1000 W cu 2 turbine. Are un sistem de pornire automata cu pornirea instalata si poate fi folosit atat pentru aspiratie umeda, cat si pentru aspiratie uscata. Pentru aspiratia umeda este dotat cu un releu de siguranta cu plutitor si este livrat cu toate accesoriile necesare pentru aspiratie.
In momentul in care m-am apucat de facut niste rafturi pentru o magazie, mi-am dat seama ca imi trebuie si un pistol de vopsit fapt pentru care mi-am luat unul de la Black & Decker ce are un sistem de pulverizare fina. Acesta permite vopsirea in unghi si se pot aplica 6m2 de vopsea in aproximativ 6 minute. Debitul poate fi controlat fara trepte astfel incat se poate lucra cu maxima precizie, iar pe langa acest lucru exista si un indicator pentru debit. In momentul in care vreti sa va luati luati o pauza, o puteti face linistiti deoarece are pozitie de parcare.
Am avut si de slefuit pereti, iar in momentul acela am decis sa imi iau un slefuitor cu excentric de la Dewalt. Designul in unghi drept fac din acest slefuitor o unealta potrivita pentru a lucra pe suprafete intinse precum pereti, usi sau mese. Turatia aparatului este astfel reglata pentru a evita supraincalzirea materialului slefuit sau lustruit.

Sa nu uitati de protectie. O pereche de manusi, o pelerina si o pereche de bocanci sau de cizme sunt absolut necesare atunci cand va apucati de lucru. In acest fel nu veti murdari hainele bune si va veti proteja totodata. 

No comments:

Post a Comment